dissabte, 7 de juny del 2014




JORNADES SOBRE SOSTENIBILITAT, FORMACIÓ i IMPULS ECONÒMIC.






Al voltant de la protecció del nostre patrimoni natural i sota el títol SOSTENIBILITAT, FORMACIÓ i  IMPULS ECONÒMIC , Esquerra Xàbia va organitzar unes jornades en les quals no sols he tingut el plaer de formar-ne part sinó que, a més a més, he gaudit moltíssim amb tota la gent que he conegut al llarg d’aquestes jornades, i de tot allò que he aprés.

Les jornades van arrancar el 30 de maig amb una conferència d’Enric Garriga, director tècnic del Consorci Colls i Miralpeix del Garraf i Gemma Parra assessora legal del consorci.




Enric Garriga ens va explicar com va nàixer el Consorci, els objectius,  i la gestió d'un projecte  de protecció i alhora de promoció d'activitats mediambientals a la comarca del Garraf. Va ser una conferència molt interesant, i una bona empenta per a engegar un projecte com aquest a Xàbia.



Gemma Parra ens va parlar dels entrebancs que podem trobar a l'engegar un projecte com aquest, i ens va donar l'assessorament legal.
 
 
 
El dissabte 31 les  jornades van continuar amb una caminada  per la Reserva Forestal de la Granadella on Ximo Bolufer ens va explicar les riqueses no soles naturals sinó també etnològiques que podem trobar.



 
 
 
El següent cap de setmana les jornades continuaven amb la presentació "Un projecte per a Xàbia" i la conferència de Jaume Soler, "La gestió natural a la Marina".

En resum, la idea bàsica del projecte que presentàvem Amadeu i jo, és que mentre protegim el nostre patrimoni natural, podem aprendre d'ell i engegar sortides laborals per a les noves generacions. Els tres pilars del nostre projecte: CONSERVACIÓ, FORMACIÓ I IMPULS ECONÒMIC




Amadeu Ros i jo amb Xavi el Fusteret, president d'Esquerra Xàbia i coordinador de les jornades, gràcies al seu entusiasme aquestes han estat possibles.



 



 

El darrer acte de les jornades fou una taula rodona a la confraria de pescadors que moderava Sal·lus Herrero  i que va cloure amb un bon arròs a taula, bon vi, mistela i moltes rises, alegria i la satisfacció d'haver gaudit d'allò que estàvem fent.





En la memòria els versos de Joana Raspall:
 
Parla ben clar, que el mot és teu
i el pensament ningú no el mana.
Si creus la teva veritat
llança-la al vent
i que s’arbori com la flama.
Parla ben clar, que el mot és teu!

 
Això és el que hem fet, parlar ben clar, moltes gràcies a tots els que heu vingut a escoltar-nos!!.
 

2 comentaris: