diumenge, 22 de setembre del 2013

                POESIA AL RIURAU



Seguint la proposta que va fer Josep Lozano al 2010 de celebrar durant el mes de setembre el naixement de Vicent Andrés Estellés per tal de cohesionar la gent progressista, promocionar la nostra autoestima, defensar la nostra cultura i la nostra llengua d'una manera festiva i popular, a Xàbia, i per tercer any consecutiu vam celebrar la FESTA D' ESTELLÉS.


A les 20h. de la vesprada la gent va anar arribant al riurau d'Arnauda per tal de gaudir dels poemes del nostre poeta en un entorn màgic. Aquest any però, vam voler aprofitar que Bertomeu Rosselló-Pòrcel i Salvador Espriu celebraven cent anys del seu natalici i es van fer lectura dels seus poemes, cohesionant així tres grans poetes dels tres territoris catalans.






L'acte va començar amb el ball "Massurca de Pasqualos"  per part del "Grup de danses Portitxol".






A continuació, i després d'haver donat la benvinguda als asistents, Juanjo Sala va fer unes pinzellades sobre la vida i obra de Salvador Espriu i Bertomeu Rosselló-Pòrcel. En acabar, Encarna Roselló va donar pas a la ronda de poemes dels dos poetes.







Va encetar aquesta ronda de poemes Xelo Llopis amb "Sonet marí" de Rosselló-Pòrcel



  Jaume Ivorra, va fer una reflexió en veu alta sobre la unitat de la llengua catalana i les agressions que pateix, en acabar, va continuar recitant "Assaig de càntic en el temple" de Salvador Espriu i "Ronda de fantasmes" de Rosselló-Pòrcel. 


Va continuar Pepa Guardiola amb  "De tant senzill no t'agradarà" i "La pell de brau" d'Espriu.



Teresa Gregori va recitar dos poemes de Salvador Espriu; "Inici de càntic en el temple" i "Què és la veritat?".



Amparo Romero va triar el poema nªIV de "La pell de brau" d'Espriu


Sal.lus Herrero va recitar un poema que Espriu va dedicar a Europa




Joan Femenia va recitar "Cadenes" de Rosselló-Pòrcel i "Record de Palma" d'Espriu, a continuació, i tancant aquesta ronda poètica, a duo amb Xelo Llopis van fer una fantàstica fussió Estellés-Espriu combinant les estrofes de "He mirat aquesta terra" i "Assumiras la veu d'un poble"





El "Grup de danses Portitxol" va donar pas a la segona part de la nit poètica amb el "bolero Pla de la Llosa de Ranes".





Amb el versos "Un entre tants"  començava Encarna Roselló les pinzellades sobre la vida i obra de Vicent Andrés Estellés
, seguidament Juanjo Sala donava pas a la ronda poètica del poeta de Burjassot.


 La "Rosa de paper" recitada per Vicente Ivars encetava la ronda
estellesiana.

"Ací en pariren" van ser els versos que va triar Juanjo Sala per a homenatjar al poeta de Burjassot.




La casa i el veïns del poeta també van ser presents amb "Educament, Misser Mascó 17", recitat a dues veus per Àngels Gómez i Encarna Roselló

Com a bona socarrà Xelo Llopis va recitar "Xàtiva pren la corbella", del poemari "Xàtiva" a una veu i va continuar després amb el preciós poema estellesià "El teu nom i el meu nom" a duo amb Elvira Carbonell.





Continuant amb el poemari de Xàtiva Jaume Ivorra va recitar el poema nº XIII, "Seràs el rent...
ll




Amparo Romero va recitar "Tot això que no pot ser" i "No hi havia a València dos cames com les teues"


Aprofitant que estàvem en un entorn màgic, amb gent meravellosa i una lluna plena preciosa presidia el cel, varem traure els cabassets i van fer un sopar en les arcades del riurau.




Amb celebració d'aniversari inclós.







Fotos: Elvira Carbonell



8 comentaris:

  1. bona crònica i el que més m'agrada és haver compartit amb vosaltres la màgia dels versos de tres grans de les nostres lletres

    ResponElimina
    Respostes
    1. I a mi el que més m'agrada és que no hi ha distància que puga amb nosaltres quan tenim una excusa per a veure'ns. ;)

      Elimina
  2. Un poeta per cada tros de la nostra gran Nació. Espriu principatí, Bartomeu mallorquí i Estellés valencià. Tots plegats per la nostra llengua i cultura comunes. Un plaer i un goig participar amb tots vosaltres d;aquesta festa poètica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja saps que el goig va ser meu que formares part d'ella. :)

      Elimina